Header imageHeader imageHeader imageHeader imageHeader imageHeader imageHeader imageHeader imageHeader image

Over de omgeving

De regio staat bekend om zijn heerlijke klimaat en volop zon in de zomer, het golvende heuvellandschap en de valleien voor zover je kan kijken en natuurlijk heel veel geschiedenis. Het eten en drinken is super en de mensen zijn hartelijk. De omgeving is een paradijs voor wijnliefhebben die graag een bezoek brengen aan de talloze chateaux en wijnkelders van de beroemde Bordeaux wijnen.

Longeveau is gelegen op de grens van de Charente en de Dordogne in een prachtige vallei op het platteland in Zuid West Frankrijk. In de nabijgelegen dorpjes is van alles te doen en te zien en kunt u heerlijk dineren en drinken. Het pittoreske oude Romeinse stadje Aubeterre, dat onlangs is uitgeroepen tot één van de mooiste dorpjes van Frankrijk, is slechts een klein stukje fietsen hier vandaan. Loop door de kronkelige straatjes naar de 12e eeuwse monolitische kerk die uitgehouwen is in de rotsen of geniet van een drankje op het dorpsplein, waar vele winkeltjes, eetgelegenheden en musea zijn en die allen uitzicht hebben op het 1000 jaar oude kasteel.. Of wandel naar beneden naar de rivier om te zwemmen, te onspannen of om wat te eten.

Iets verder weg zijn de markt stadjes Chalais en Riberac (met één van de grootste markten in Frankrijk!). Nog verder weg, zo’n 45 minuten rijden, bevinden zich de steden Angouleme en Perigeux waar u meer mondaine winkels vindt in een typische Franse omgeving. Brantome, met de bijnaam het ‘Venetië van de Perigord’ is zeker een bezoek waard en net zo ver weg.

Ook goed te bereiken zijn steden als St. Emilion, Bergerac, Cognac en Bordeaux, allen beroemd om hun wijnen en likeuren en ook prachtig om te bezoeken. Verder van Bordeaux bevinden zich de onbedorven stranden van de Atlantische kust met fantastische vakantieoorden, niet al te ver weg.

Lokale activiteiten zijn wandelen, sight seeing, vissen, fietsen, kanoeën of zelfs jet–skiing en quad rijden, om maar een paar te noemen. Wijn proeven is uiteraard een voornaam onderdeel van de Franse ervaring!

Er vinden diverse lokale festivals, feesten en vuurwerken plaats in de omgeving gedurende het gehele jaar, in de lokale dorpjes en steden. Deze zijn bedoeld voor alle leeftijden en vinden meestal plaats van juni tot en met september.

Ook voor de kinderen en hun famlie is er genoeg te doen; van crazy golf, paard rijden, avonturen park tot dagtripjes naar populaire attractieparken als Aqualand Water Park, La Palmyre Zoo en Futurescope.

Longeveau mag zich prijzen met een aantal voorname restaurants in de omgeving. Van cafés tot fine dining. Al met alles zal ons personeel u graag adviseren of u helpen bij het maken van een beslissing of reservering.